Saya Hayvancılık - Yabani Kuşlar Saya Hayvancılık - Bıldırcınlar Saya Hayvancılık - Sülünler Saya Hayvancılık - Keklikler Saya Hayvancılık - Tavus Kuşları
Saya Hayvancılık - Süs Tavukları Saya Hayvancılık - Süt İnekçiliği Saya Hayvancılık - Atlar Saya Hayvancılık - Ceylanlar & Geyikler Saya Hayvancılık - Cüce Keçiler
"Saya Hayvancılık : Rothschield's Sülünü (Polyplectron inopinatum)..."
Diğer Adları : Mountain peacock pheasant,Malayan bronze tailed pheasant,Mirror pheasant

Alt Türleri : Yoktur

Ana Vatanları : Malezyada 3000 feetin üzerindeki bakir ormanlarda yaşarlar.

Tanım: Erkeklerin baş,boyun ve göğüsleri gridir.Kanatlar ve kuyruk gri kahverengidir ve üzerlerinde mavimsi yeşil parlak pullar bulunur.Boyları 65 cm e kadar varır. Dişiler erkeklerin benzeridir ancak daha küçüktürler.

Üreme Zamanları : Nisan ve Mayıs aylarıdır

Üreme Yaşı : genelde 2 yaşında dır.Bazı zamanlarda 1 yaşında da eşlerler.

Yıllık Yumurta Sayısı : 2 yumurtadır.

Kuluçka Süresi : 19-21 gündür.

Yetiştirme Bilgileri : Yumurta yemi yeşillik ve hububatla beslenirler.