Bakır Sülünü (Syrmaticus soemmeringii)

Diğer Adları : Soommeringi sülünü.

Alt Türleri : Sciltillating bakir( S.s.scintillans), Shikoku bakir (S.s.intermedius), Pasifik bakir(S.s.subrufus), Ijima bakir(S.s.Ijimae).

Ana Vatanları : Japonya daki kozalak agaçli ve karma ormanlar.

Tanım : Erkek adini basindaki metalik bakirimsi kirmizi tüylerden almistir. Boyun tüyleri açik kestane ve tabana yakin yerlerde büyük siyah benekler ve kenarlarda bakirimsi eflatunumsu kestane rengi tüyler vardir. Gögüs tüyleri soluk kestane rengi ve siyah lekelerle donuk grimsi açik sari kenarlar dantel görünümü olusturur. Uyluk açik sari ve kestane rengi ve siyah benekleri ile beyaz kenarlari vardir. Disiler genelde elliot ve hume disilerine benzerler ancak sirt ve gögüsteki donuk çizgiler çok dar, açik sari ve göze çarpmayacak sekildedir. Tepesi koyu kahverengi ve bogazi açik sarimsi kahverengidir. Kanat üst yüzeyleri, sirti ve gögsü yogun bir sekilde siyahimsi kahverengi lekelere sahiptir.

Üreme Zamanları : Nisan sonundan haziran"a kadar

Üreme Yaşı : ilk yil.

Yıllık Yumurta Sayısı : 6-12 yumurta

Kuluçka Süresi : 24-25 gün.

Yetiştirme Bilgileri : Erkeklerin üreme mevsiminde disilere karsi oldukça müstehcen davrandiklari görülür. Kümeslerde çok sayida barinak bulundurmak ya da disinin erkekten kaçmasini saglamak amaciyla çok sayida tünek koymak veya erkegin bir kanadinin tüylerini kesmek erkegin disiyi fazla rahatsiz etmesini engeller. Erkegin bu agresif davranislarindan dolayi bu tip sülünleri üretmek birçok üreticiyi bu vazgeçirmistir.

Geri